woensdag 30 november 2011

En de fiets gaat naar…

Jim van den Bos (23), die beloofde altijd eerst na te denken over hoe hij veilig thuis komt voor hij op de fiets stapt!


Barry heeft de fietseigenaar niet gevonden. Er was namelijk geen Barry, en er is ook geen fiets gestolen. Niet door TeamAlert althans, die het verhaal in scene zette om leeftijdsgenoten erop te wijzen dat het goed is om je bewust te zijn van de risico’s van alcohol op de fiets!

Want zou jij in zo'n bezopen toestand het verkeer in gaan? Ook in de wetenschap dat circa 25% van de verkeersdoden wordt veroorzaakt door alcohol in het verkeer? Waarom dan niet gewoon een taxi nemen, of een slaapplaats in de buurt regelen!

De actie ‘Sorry van je fiets’ kreeg een overweldigende hoeveelheid aandacht. De viral verspreidde zich razendsnel binnen Utrecht en op het internet, waardoor binnen een week zo’n 10.000 jongeren werden bereikt met de boodschap: denk altijd na over hoe je veilig thuiskomt als je gaat drinken. Spunk.nl zat in het complot, net als Sum.nl. Al deze inspanningen leidden binnen een week tijd tot ruim 4.600 bezoekers van www.sorryvanjefiets.nl. Bovendien kwam er een golf van reacties op Facebook en Twitter en zochten diverse nationale media contact met TeamAlert met de vraag of zij Barry konden te interviewen. En onze acteur, die tijdelijk in de huid van Barry Berendsen kroop, stond hun netjes te woord...

Vandaag is Barry ontmaskerd. TeamAlert is tevreden met de grote hoeveelheid aandacht en reacties, en hoopt dat leeftijdsgenoten die van Barry hebben gehoord goed nadenken hoe ze veilig thuiskomen na het stappen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten